LEER TEAMCOACHEN

Voor coaches, adviseurs, trainers en managers met lef!

Deze training is reeds gestart.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Meld je hieronder aan!

Houd mij op de hoogte

 

Let op: EVENT LEER TEAMCOACHEN 2e editie!

12 mei 2016 van 18.30-21.30 uur

Tijdens dit event leer je:

 • wat teamcoaching is;
 • de kracht van groepsdynamica;12238366_953363048070782_7139859572417000828_o
 • waarom teamcoaching voor jou en/of jouw organisatie interessant is en wat het oplevert;
 • hoe een teamcoachtraject eruit ziet;
 • wat oefeningen en concrete teamcoachtips zijn die je direct in jouw werkpraktijk kunt toepassen;
 • hoe het programma Leer Teamcoachen is opgebouwd.

 

Investering Early Bird €40,- (excl BTW). Inclusief koffie/thee en borrel na afloop. Vanaf 25/4 is de investering €60,- (excl. btw)

Locatie: Utrecht centrum

UITVERKOCHT!

_________________________________

 

Wil jij ook meer bereiken met teams?

Teamcoachen is iets wat al langer je interesse heeft. Je krijgt er een kick van als er een positieve vibe in de groep ontstaat en je ziet dat mensen kunnen ontspannen, naar elkaar luisteren en van elkaar leren. Wanneer de weerstand verdwijnt en het onderlinge ‘gedoe’ weg is. Je voelt onderliggende groepsprocessen goed aan en vindt het leuk om gedrag te observeren. Je bent op zoek naar kennis over teams en naar tools om beter te interveniëren in groepsprocessen. Zodat je jouw diensten uitbreidt met een gaaf product. Of jouw eigen team een boost geeft. Met allebei als doel om duurzame verandering in organisaties te realiseren. Dit is je kans!

 

 ALS ALLES ER MAG ZIJN, KUNNEN WE SAMEN GROEIEN


- Floor Daver


MODULES

IK EN DE GROEP

Als teamcoach ben jij je eigen instrument, daarom beginnen we bij jou. In deze module reflecteer je op jouw drijfveren en doelstellingen voor dit intensieve programma. Ook analyseer je jouw kennis en ervaring op het gebied van groepsdynamica en teambegeleiding: Hoe reageer jij in verschillende groepen en wat denk/voel je in groepen? Welke interventies pas je al toe en met welk effect? Naast deze voorbereidende vragen en inzichten geef ik jou tools om dicht bij jezelf te blijven, ongeacht lastige groepsdynamiek.

_________________________________

LEREN OBSERVEREN, KIJKEN NAAR PATRONEN

Om teams goed te helpen moet je zien wat er speelt. Niet alleen boven de oppervlakte, maar ook eronder. Gedragspatronen herkennen en doorbreken zijn belangrijk voor een team om te kunnen ontwikkelen. Daarom is het voor jou als teamcoach essentieel om goed te kunnen observeren. Ik leer je observeren vanuit verschillende perspectieven, kijken naar gedragspatronen in de verschillende groepsfasen en vertrouwen op je intuïtie.

_________________________________

GROEPSDYNAMICA, SYSTEEMONTWIKKELING EN INTERVENTIES

Boeken vol zijn er geschreven over groepsdynamica, systeemontwikkeling en passende interventies en coachstijlen. Ik behandel de belangrijkste onderwerpen die je als teamcoach moet weten. Ook krijg je opdrachten om die theorieën meteen toe te passen in jouw praktijk. Mocht je geen lezer zijn, scheelt dit je veel leestijd. Ben je wel een lezer? Vrees niet, want ik heb een boekenkast vol aan tips ter verdieping van de stof!

_________________________________

HET TEAMCOACHTRAJECT

Teamcoaching is niet zomaar een losse flodder interventie, maar heeft een aanpak van A-Z. Ik geef je mijn aanpak en in leer je product-denken. Ik verkoop mijn teamcoachproduct tussen de €10.000 - €15.000 per traject. Van mijn klanten krijg ik terug dat ze de investering meer dan waard vinden voor wat het het team EN de organisatie oplevert. Jouw investering in dit traject heb je dus zo terugverdiend! Ben jij intern adviseur? Ook dan is de investering snel terugverdiend, in die zin dat jouw interne klanten jou als strategische business partner waarderen, vertrouwen en steeds weer vragen mee te denken. Je waarde als professional wordt aanzienlijk groter.

_________________________________

JOUW VISIE, ACQUISITIE EN SALES!

Je gaat op zoek naar jouw visie en missie in het begeleiden van teams. Om voor jezelf de vraag “waarom ben ik teamcoach?” te beantwoorden. Maar ook om een resultaatgericht verhaal (mondeling en schriftelijk) bij je (interne) klant te hebben. Teamcoach zijn, betekent natuurlijk zelf je trajecten verkopen. Die komen niet zomaar aangewaaid. Ik geef je mijn gouden tips voor een goed acquisitiegesprek zodat je jouw programma’s met succes verkoopt!

_________________________________

INTAKEGESPREK

Vragen, vragen en nog eens vragen, een goede teamcoach stelt in deze fase alleen maar vragen. Niet meteen oordelen en zeker niet meteen met een oplossing komen. Dat is de uitdaging! Je hebt een akkoord van je klant, maar dat betekent nog niet dat het team met jou aan je slag wil. Je wordt niet voor niks ingehuurd als teamcoach, dus inspecteur gadget; wat is het verhaal van de individuele teamleden? Nog belangrijker in deze fase: hoe regel je het zo dat teamleden ook met jou aan de slag willen? Dat er vertrouwen en draagvlak is?

_________________________________

DE EERSTE BIJEENKOMST

Gaaf! Je hebt commitment van je opdrachtgever en van de individuele teamleden. Maar nu nog van het team als geheel. Dit is even andere koek, omdat je het hele systeem voor je neus krijgt. Dan spelen er groepsdynamische krachten die nu pas te zien krijgt. Hier komen jouw teamcoachvaardigheden om de hoek kijken! Ik leer je hoe je jouw eerste bijeenkomst programmeert, zodat je alle neuzen dezelfde kant op krijgt. Hoe je het team ontwikkeldoelen laat opstellen, hoe je zicht  krijgt op de onderlinge interactie en commitment regelt van de teamleden voor het vervolgtraject. Ja, dit is veel werk, maar het kan zeker in 1 bijeenkomst!

_________________________________

HET BOUWEN VAN SUCCESVOLLE PROGRAMMA'S

Een goede teamcoach lijkt lui maar is dat niet. Hoe maak je programma’s die aansluiten bij de actualiteit van het team? Die didactisch kloppen? Die gericht zijn op het verbeteren van teamvaardigheden en die het team helpen naar een volgende fase?
In deze les leer je hoe jij mooie programma’s bouwt en ik geef je mijn meest succesvolle tips & trucs als het gaat om oefeningen en werkvormen.

_________________________________

INTERVENIËREN IN HET HIER EN NU

Je bent nu volop aan het teamcoachen! Je hebt opgemerkt wat je goed afgaat en wat je valkuilen zijn omdat je al veel interventies hebt uitgevoerd. Je hebt gemerkt dat geen team hetzelfde is en dat programma’s vaak niet gaan zoals jij het vooraf had bedacht. Je weet inmiddels dat het hier & nu belangrijk is in het begeleiden van teams. In deze module leer ik je goed luisteren naar je intuïtie en vanuit hier interveniëren. Dan ontwikkel je vanzelf het vertrouwen dat jouw interventies ALTIJD goed zijn.

_________________________________

REFLECTIE, EVALUATIE EN BORGING

Whaooo!!! Ineens zijn we 5 maanden verder en wat heb je veel geleerd! Je blikt terug op de afgelopen periode en staat stil bij alles wat je geleerd hebt. Parallel hieraan leer je hoe je een laatste teamcoachsessie goed begeleidt. Allemaal om een teamtraject zorgvuldig te evalueren en te borgen. Het team wat je hebt gecoacht laat namelijk resultaatgerichte verandering zien, nu en in de toekomst. En jij? Jij bent nu een geweldige teamcoach en dat blijf je!

_________________________________

"Individual commitment to a group effort,
that is what makes a team work, a company work,
a society work, a civilization work."

- Vince Lombardi -

 

Belangrijke principes van dit programma zijn:

Ervaringsleren
Niet alleen maar praten over of lezen in boeken maar DOEN. Daar geloof ik in. Om groepen goed te begrijpen, vind ik het belangrijk dat je zelf ervaart wat er speelt in de groep in het hier & nu. Hoe jij de groep beïnvloedt en de groep jou. In mijn programma besteed ik veel aandacht aan ervaringsleren en het doen van praktijkopdrachten.

Leren interveniëren
Teamcoachen leer je door te doen. Door goed te observeren en interventies uit te proberen. Eerst in een veilige setting, later als professionele teamcoach. Ik besteed uitgebreid aandacht aan het onderwerp ‘interveniëren’. Je gaat oefenen, reflecteren en terugkoppelen. Toen ik net begon met teamcoachen zei een senior teamcoach tegen mij: “Floor, om goed te worden moet je vlieguren maken”. Ik heb dit altijd goed onthouden en deze les geef ik het graag door aan jou. Ik ondersteun je in die spannende eerste uren. Die zijn meestal het moeilijkste omdat je je nog niet zeker voelt. Je kunt het! En daarbij je hoeft het helemaal niet alleen te doen, we doen het samen!

Na 10 modules...

 • Weet jij alles wat er valt te weten over groepsdynamica en teamontwikkeling.
 • Heb jij jouw observatievermogen voor groepsprocessen en gedragspatronen vergroot en verfijnd.
 • Weet jij glashelder wat jouw missie en visie zijn in dit vakgebied.
 • Overtuig jij jouw klanten in een handomdraai waarom teamcoaching zo goed is en wat het oplevert voor teams EN organisaties.
 • Verkoop je zelf trajecten.
 • Kun je zelfstandig teamcoachtrajecten uitvoeren.
 • Is jouw rugzak gevuld met interventiemogelijkheden, methoden, technieken, oefeningen etc. Zo goed gevuld dat je ‘m niet meer kunt tillen….
 • ...maar dat is helemaal niet erg want je kunt ALTIJD in jouw eigen online academie ALLES terugvinden.
 • Ben je een netwerk van teamcoaches rijker, waarmee je kunt sparren en wellicht kunt samenwerken.
 • Mag je de volgende ronde van Leer Teamcoachen gewoon weer (gratis) meedoen met het pakket Online .

 

 

 

Deze training is reeds gestart.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Meld je hieronder aan!

Houd mij op de hoogte

 

 

 • 5 maanden
 • 10 modules
 • 10 masterminds
 • Toegang Facebookgroep
 • 24/7 toegang
 • Alles downloaden
Houd mij op de hoogte
 • 5 maanden
 • 10 modules
 • 10 masterminds
 • Toegang Facebookgroep
 • 24/7 toegang
 • Alles downloaden
 • 2x1 daagse Skills lab: leren interveniëren
 • 1x halve dag intervisie Toegang faceboekgroep pakket “intensief”
Houd mij op de hoogte

OVER MIJ

Zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door groepen. Vroeger voelde ik me vaak bang en onzeker in groepen. Deze onzekere gevoelens zijn gek genoeg mijn drijfveer geworden om groepen beter te begrijpen en begeleiden. De afgelopen jaren heb ik veel teams gecoacht. Van topbestuurders in de overheid, directieteams van grote commerciële organisaties, technische teams tot multidisciplinaire teams in de zorg. Waaronder 9 jaar voor Nederlands top 3 HR-adviesbureau. Ik volg (internationale) opleidingen op het hoogste niveau om continu te professionaliseren. Het is mijn missie om meer licht in groepen te brengen en ik vind het geweldig om jou te ondersteunen in je ontwikkeling tot teamcoach. Zodat jij zelfverzekerd met meer tools in je rugzak je praktijk kunt uitbreiden naar een nieuw level! Check mijn website voor meer info. Heb je vragen? Mail naar post@floordaver.nl

Wil je zien hoe ik werk in mijn teamcoachsessies? Bekijk dit filmpje!

Je kan beter niet aan dit  programma deelnemen als je...

 • zelf geen enkel persoonlijke ontwikkeltraject hebt gevolgd, in de vorm van training of coaching
 • geen ervaring hebt met 1-to-1 coaching
 • bang bent om fouten te maken
 • verwacht dat je na alleen het lezen en horen van theorie ook vaardig bent
 • momenteel in ingewikkelde persoonlijke processen zit.

Dit programma is helemaal geschikt als je...

 • toe bent aan een uitdaging in je professionele ontwikkeling
 • groepen en teams fascinerend vindt en er alles over wilt weten
 • continu bereid bent om te reflecteren op je eigen acties, gedachten en emoties
 • zelf op zoek gaat naar een team dat je kunt observeren en coachen
 • bereid bent om te experimenteren, te doen, te vallen en weer op te staan
 • open staat voor oefeningen die je dichter bij je intuïtie brengen
 • bereid bent om je leerervaringen te delen en te luisteren naar anderen
 • meer uit je hoofd wil komen en vanuit je hart wil interveniëren
 • zelf verantwoordelijkheid neemt voor je leerproces en acties.

DIT ZEGGEN ANDEREN

Selma Berndsen

De begeleiding van Floor ervaar ik als open, transparant, menselijk en professioneel. Door haar hartelijkheid ontstaat snel een veilige sfeer waarin alles geleerd kan en mag worden.

Selma Berndsen, eigenaar HR-Performance
Frans van den Enden

Floor heb ik ervaren als een professionele trainer/begeleider die haar vak verstaat. Passie, humor, betrokkenheid en scherpte. Ze werkt met de groep en de individuele deelnemers zoals een strandlopertje danst met de zee. Oppakken wat de groep en de deelnemers durven prijs te geven. Aanstippen om wat nog verborgen is te laten zien. Veiligheid en vertrouwen bieden om te durven ervaren en leren. Meesterlijk. Leerzaam èn inspirerend voor mij.

Frans van den Enden, adviseur UWV
Lodewijk van Ommeren

Ik heb Floor leren kennen als een gepassioneerde en gedreven professional. Met lef, doorzettingsvermogen en leren vermogen. Ze is een van de drijvende krachten geweest bij de start van Zuidema's Invloedrijke team ontwikkelingsaanpak, zowel inhoudelijk als bij klanten. Ik ben trots dat we blijven samenwerken en dat ze als associate betrokken is bij ons bureau.

Lodewijk van Ommeren, directeur Bureau Zuidema
Pepijn Nicolas

Floor is een natuurtalent. Een goede trainer en teamcoach die niet bang is om de moeilijke vragen te stellen en een sfeer van veiligheid weet te creëren die het mogelijk maakt iets met die vragen te doen. Betrokken en doortastend. Ik beveel haar van harte aan.

Pepijn Nicolas, directeur Over de Brug
Marcha Schuiling

Tijdens het leertraject tot teamcoach binnen Bureau Zuidema heeft Floor ons als team begeleid. Zij heeft een combinatie gemaakt tussen theorie en ervarend leren. Floor heeft een warme en open persoonlijkheid. In haar begeleiding combineert ze deze toegankelijkheid met scherpte en duidelijkheid. Ze heeft een mooie mix neergezet tussen ons als team voeden met kennis en ervaring, en tegelijkertijd constant de verantwoordelijkheid bij ons laten, zodat ons groepsproces zich kon ontvouwen.

Marcha Schuiling, Presense in Business

FAQ

De webshop houdt zich aan alle wettelijke bepalingen koop en verkoop.